House in Anavyssos

Interior Design

   

Recently reconstructed, this two-storey summer residence was deprived of a well-designed character. 

Aim of the project is to remodel the open-plan living, dining room and entrance area. Along with that, exterior arrangement should be redefined. The approach seeks to add character to the residence with simple interventions.

The solution adopted for the interior was to separate or unite the functions using furnishing or lighting elements. In the living room (placed at a lower position than dining-room and entrance area), the 50 cm-high step dividing living-and dining room was converted into a bespoke bench. Specific spots were lighted in order to indicate the transition between different areas or highlight special features.

The exterior space was designed creating separate functions (sitting room, bespoke day-bed, relaxing area) around the swimming pool, all enjoying the sea-view.

With a minimalist decorative intent, warm materials (wooden and fabric furniture, fabric lights) were chosen to contrast off-white and grey shades wall-surfaces and flooring.

Project Details

project:                    renovation of existing

                                   residence

location:                  Anavyssos, Attika, Greece 

floor area:               163 m2

status:                      built

year:                         2014

design .                   

construction:         km architecture studio

photos:                    Apollonas Glykas  

 

 

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle