Local Green

Health-food Restaurant

Interior Design

Project Details

project:                    transformation of existing                                                    facility to a restaurant

location:                  Syntagma, Athens, Greece 

floor area:               84 m2

status:                      built

year:                         2019

design .

construction:         km architecture studio

photos:                    Giorgos Adamos

 

 

press:                      

                         

The restaurant is located on the ground floor of an office-building in Athens city center. The store frontage faces a public walk-through portico, while the wide sidewalk in front of the portico serves as the exterior space of the store. The city walks by and through the restaurant.

Exploring the relation between ground-floor stores and the city, in one of its most central locations, was the key-issue of the project. The aim was to design an extrovert space-creator of public experience.

In that purpose, three ‘faces’ towards the city were designed:

- the kitchen is set in the background of the store, organized on two levels behind semi-transparent surfaces in order for the food preparation to be exposed

- the 'living' storefront displays the movement of employees and customers, while allowing the view to the background ...

archisearch
thegreekfoundation
  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle