4 web.jpg

ANAVYSSOS HOUSE

PROJECT DETAILS

PROJECT: Renovation of existing

                residence

LOCATION: Anavyssos, Attika, Greece

FLOOR AREA: 163 m2

STATUS: Built

YEAR: 2014

DESIGN -                   

CONSTRUCTION: km architecture studio

PHOTOS: Apollonas Glykas

PRESS: ARCHISEARCH

            KATASKEVES KTIRION

  

            BOVARY

Recently reconstructed, this two-storey summer residence was deprived of a well-designed character.

Aim of the project is to remodel the open-plan living, dining room and entrance area. Along with that, exterior arrangement should be redefined. The approach seeks to add character to the residence with simple interventions.

The solution adopted for the interior was to separate or unite the functions using furnishing or lighting elements. In the living room (placed at a lower position than dining-room and entrance area), the 50 cm-high step dividing living-and dining room was converted into a bespoke bench. Specific spots were lighted in order to indicate the transition between different areas or highlight special features.

The exterior space was designed creating separate functions (sitting room, bespoke day-bed, relaxing area) around the swimming pool, all enjoying the sea-view.

With a minimalist decorative intent, warm materials (wooden and fabric furniture, fabric lights) were chosen to contrast off-white and grey shades wall-surfaces and flooring.

HouseAnavyssos_1
press to zoom
1/1
HouseAnavyssos_2
press to zoom
HouseAnavyssos_3
press to zoom
HouseAnavyssos_4
press to zoom
HouseAnavyssos_5
press to zoom
1/1
HouseAnavyssos_6
press to zoom
HouseAnavyssos_7
press to zoom
HouseAnavyssos_8
press to zoom
1/1
HouseAnavyssos_9
press to zoom
HouseAnavyssos_10
press to zoom
1/1